Negleverdens ABC


A
Apex - Den naturlige bue man kan se ca. midt på neglens overflade.

B
Base coat - En gennemsigtig lak som lægges først på neglen som et beskyttende lag.
Brands - det engelske ord for "mærker". Mærker er Rimmel, Opi, Gosh, osv.
Buffer - ofte en 4sidet neglefil som er kendetegnet ved at de 4 sider er af forskellig hårdhed. Man bruger bufferen til at jævne negle, fjerne misfarvning eller bare polere, man skal dog passe på med overbrug.

C
C curve - Den c-formede bue på neglen, som man kan se hvis man ser neglen forfra: http://i1198.photobucket.com/albums/aa450/loodieloodieloodie/DSCN71141.jpg Hvor udpræget buen er varierer fra person til person (og negl til negl).
Cuticle - Neglebånd på engelsk


D
DIY - Er en forkortelse af ordene Do It Yourself, oversat til dansk er det Gør det selv
Dotting tool - et nail art redskab til at lave både store og små prikker med.
Duocrome - en lak der alt efter hvordan lyset rammer den viser flere farver. Fx denne lak der varierer fra pink til blå: http://www.flickr.com/photos/68507089@N07/6844419020/ men mere diskrete duocromes som chanel peridot er stadig duocrome.

E

F
Foil method - Når man pakker neglene ind i vat med neglelakfjerner på og derefter sølvpapir rundt om fingerspidserne og lader det sidde i 10 minutters tid. En god måde at fjerne glimmerlak på.
Franken - hvis man blander 2 eller flere lakker sammen kaldes det en franken-lak

G
Gradient manicure - her overlappes farve ved at man på en grundfarve dupper en eller flere andre farver på tippen, der opnås en glidende overgang. Brug hvilke farver du lyster. Ordet ombre kan også bruges om effekten men selve navnet på manicuren er gradient.

H
Half moon - der er to metoder.
1. Man ligger en basefarve og man bruger ofte et rundt klistermærke man lægger på siden modsat hvor du ville lægge den hvide kant i en fransk manicure så der kommer en fin lille bue. Derefter dækkes neglen og klistermærket af en anden farve, klistermærket pilles af og dette er resultatet: http://www.flickr.com/photos/helmetti/6045912799/ her er dog pyntet lidt ekstra
Haul - man vil ofte støde på dette ord på udenlanske blogs. Det betyder at man har købt en større mængde ting (evt til stærkt reducerede priser)
Holografisk - er ordet for det farvespil disse lakker har (en regnbue). Det er enten pulver der i neglelak sidder så tæt pga størrelsen at lakken bliver til lineære holografiske lakker (http://www.flickr.com/photos/satohi/4918554325/), flakeglitter/grovere pulver der giver en grovere holografisk effekt (http://www.scrangie.com/2009/01/china-glaze-kaleidoscope-collection.html) og ellers kan man få lakker med holografisk glitter (http://www.scrangie.com/2012/01/china-glaze-electropop-collection.html)
Forskellen mellem holo og glitter: Glitter kan være holografisk men ikke nødvendigvis overhovedet. Det afgørende for at en lak er holografisk er farvespillet og det er lige meget om det er glitter eller pulver i den forstand og langt fra alt glitter er holografisk, men al glitter skinner for det meste, bare ikke i regnbuens farver (http://www.flickr.com/photos/vanessaavr24/7180609426/). Holografiske lakke er ofte sjældne eller svære at få fat på en lækker billig holo-glitter er H&M's 'Jo is in the house' eller hvis man er i udlandet: Kiko's holo-glitter

I
Indie - Hvis man selv laver lak helt fra bunden af og tilsætter pigmenter og evt glimmer kaldes det en Indie-lak

J
Jelly - beskriver bestemt konsistens. En jelly er en semi transperant lak som kan bruges for sin transperante evne fx ovenpå en glitterlak (se jelly sandwich), men bruger man en jelly til en helt almindelig manicure er jellyer gerne meget skinnende og man fornemmer en dybte og neglen nedenunder hvor en creme-lak bare lægger en ny overflade der ikke altid giver et korrekt indtryk af neglen under. Jellyer er spændene fordi ens negle ligner slik når man har dem på, som vingummibamser. De dækker dog ikke altid neglen komplet da de netop er semitransperante. http://www.google.dk/imgres?num=10&hl=da&biw=1366&bih=600&tbm=isch&tbnid=-c-aUAMDAOlhdM:&imgrefurl=http://www.rebeccalikesnails.com/2011/02/opi-texas-collection-do-you-think-im.html&docid=e65ht7i94OFDRM&imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_PLzV9mRMejo/TUtnHbhIvGI/AAAAAAAAADw/eyLv9dyNcSk/s1600/texy.png&w=733&h=337&ei=MTBXUK-NE63O4QTs34HgDg&zoom=1&iact=hc&vpx=994&vpy=164&dur=697&hovh=152&hovw=331&tx=187&ty=101&sig=101223560843984268237&page=1&tbnh=80&tbnw=174&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:6,s:0,i:89

K
Kawaii negle - Kawaii betyder elskelig, nuttet, kær, sød osv. Kawaii negle er pyntet med sløjfer, perler, nuttede/prinsesse ting osv. https://www.google.dk/search?q=kawaii+nails&hl=da&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sZowUNy4HcKx0AXss4HYDA&ved=0CFIQ_AUoAQ&biw=1304&bih=683


L

M
Manicure - ordet for at ordne fingernegle.
Mani - forkortelse af manicure

N
Nail art - Unikke designs på neglene istedet for bare en almindelig neglelak
NOTD - Forkortelse for Nail Of The Day.
NOTW - Forkortelse for Nail Of The Week.
Neglebånd - er det tynde lag hud der vokser ned over neglene. De kan skubbes op med cuticle remover og på den måde nemmere undgås når du lægger neglelak da neglelak over neglebåndene kan forårsage luft under neglelakken så den hurtigere flækker af.

O
Ombre manicure - Ombre betyder at en farve går over i en anden farve i et blødt blandet look. I ombre manicuren farves hver negl en forskellig tone af en bestemt farve, fra hvid til sort. Dette kan fx opnås ved at blande hvidt eller sort i den ønskede farve.

P
Pedicure - ordet for at ordne tånegle.

Q

R
Rhinestones - Små pyntesten i forskellige farver og former man sætter på neglene ved hjælp at top coat.

S
Smil - Når man laver en fransk kant med neglelak.
Stamping - via en stampingplade og en stamper laves et aftryk/mønster der kan påføres neglen. Der findes mange detaljerede designs man ikke kan lave med pensler.
Spectraflair - et pulver, som i sollys får ALLE regnbuens farver. Kan tilsættes topcoat eller almindelig lak.
Swatch sticks - Plastikpinde med en plastiknegl for enden, man enten bruger til at lave mønstre på, eller test hvor mange lag lakkerne kræver før de er ugennemsigtige. De bruges også af rigtig mange til at få overblik på samlingen.
Swatch wheel - Det samme som swatchstick, bare som hjul. Går også under betegnelsen neglehjul.
Shellac - Min foretrukne gel-neglelak fra CND. Den lægges på som neglelak (dog vigtigt med special base- og topcoat), alle lagt med pensel, og hærdes i en UV-lampe. De holder mange uger frem, kan ikke beskadiges og har et lækkert shine.

T
Teal - ?
Top coat - En gennemsigtig lak som lægges oven på det færdige negledesign for at beskytte designet bedst muligt.

U
UV-lys - Ultraviolet lys som bruges til at hærde gele-negle eller shellac.

V

W
Water Marble - en metode hvor man drypper neglelak i vand og derefter stikker fingrene i for at få lakken på neglene.

X

Y

Z

Æ

Ø

Å

Ingen kommentarer:

Send en kommentar